Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Májgaluskaleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg húsos csont
» kis zellergumó
» 3 sárgarépa
» 2 fehérrépa
» 1 paprika
» 1 fejvöröshagyma
» 10-15 szem bors
» 4-5 gerezd fokhagyma
» só
» A májgaluskához:
» 4 db csirkemáj
» 1 tojás
» 1 zsemle
» majoránna
» 1 tk reszelt vöröshagyma
» őrőlt bors
» 1 púpozott ek. búzadara
» 1 púpozott ek.finomliszt
» petrezselyem
» leveskocka a májgaluskák kifőzéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsos csontot alaposan megmossuk.
Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
Ha már nem habzik tovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat, az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát. Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúdmixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 7 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.05 09:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
májgaluskák kifőzéséhez, húsos csontot, habját leszedjük, nagyobb darabokra, egész borsszemeket, leves elkészül, zsömlét vízbe, tálban összekeverjük, apróra vágott, reszelt vöröshagymát, hűtőben pihentetjük, levest leszűrjük, megfőtt májgaluskákat, levesbe szaggatni, Májgaluskaleves, fejvöröshagyma, leveszöldséget, összekeverjük, májgaluskához, összekeverjük, petrezselymet, májgaluskákat, borsszemeket, vöröshagymát, fokhagymákat, teáskanállal, majoránnával, petrezselyem, vöröshagymát, beletesszük, kifőzéséhez, májgaluskák, közvetlenül, kicsavarjuk, leveskockát, pihentetjük, Rúdmixerrel, fűszerezzük, májgaluskát, vöröshagyma, húsos csont, zellergumó, sárgarépa, fehérrépa, paprika, fejvöröshagyma, szem bors, gerezd fokhagyma, májgaluskához, csirkemáj, tojás, zsemle, majoránna, reszelt vöröshagyma, őrőlt bors, púpozott búzadara, púpozott finomliszt, petrezselyem,
Nyárson sül hal
0 komment 4 ember kedveli
Pille cukor
0 komment 12 ember kedveli
Pozsonyi kifli
0 komment 18 ember kedveli
Palacsinta citromos-túrós
0 komment 1 ember kedveli
Almás -habos túrós kocka !
0 komment 9 ember kedveli
Tojással töltött rántott hús
1 komment 6 ember kedveli
Zserbó torta
1 komment 7 ember kedveli
Csirkemájas kenőke
0 komment 3 ember kedveli
Kötött galuskaleves
0 komment 8 ember kedveli
Tárkonyos-tejszínes csirkemell gazdagon
0 komment 10 ember kedveli
Zöldséges lasagne
0 komment 1 ember kedveli
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Hideg gyümölcskrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Epres pite
0 komment 2 ember kedveli
Banános -túrós pite
0 komment 3 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.